dinsdag 14 januari 2014

Maaike Neuville als Rebekka Goethals in weer een nieuwe dodelijke aflevering van 'Clan'


Maaike Neuville als Rebekka Goethals in weer een nieuwe dodelijke aflevering van 'Clan'

In aflevering 3 van 'Clan' konden 812.162 kijkers (live+2) aanschouwen hoe Eva, Birgit en Veerle de handen uit de mouwen staken om Jean-Claude Delcorps te vergiftigen, goed voor een marktaandeel van 30,9% (VVA 18-54).

Maar in plaats van 'de Kloot' van kant te maken met zijn favoriete stukje lever was het zijn hond Oscar die ermee aan de haal ging. Met alle, dodelijke, gevolgen van dien… Tijd dus voor een nieuw plan in 'Clan', op maandag 24 september 2012, in aflevering 4.

De broers Dewitt schakelen in een volgende versnelling en proberen ten alle koste het postmortem onderzoek rond te krijgen. Een nieuwe aanwijzing zou een doorbraak in het dossier kunnen betekenen. Het overlijden van buurtbewoner Alfonse Van De Plas roept vragen op bij de verzekeringsbroers. Deze aanwijzing brengt Mathias en Bekka onverwacht terug samen, als Rebekka net uit de douche komt alleen gehuld in een handdoek. De schok voor beiden is groot als blijkt dat de vermeende 'begrafenisondernemer' één van de verzekeringsagenten is en de jonge kinesiste de naam Goethals draagt. Voor Rebekka(Maaike Neuville) is het te laat om de klok nog terug te draaien…

De naam Alfonse Van De Plas neemt Bekka zeven maanden terug in de tijd, toen ze de aankoop van haar massagepand op gepaste wijze met haar oudste zus Eva wilde vieren. Die dag werd ze door Eva buiten gesloten, maar haar nieuwsgierigheid leerde haar toen dat haar zussen Eva, Birgit en Veerle een geheim verborgen hielden. Maaike Neuville als Rebekka Goethals trekt dan maar naar Min om een toast uit te brengen op haar grootse toekomstplannen. Ondertussen slagen Eva, Veerle en Birgit er maar niet in met een waterdicht plan over de brug te komen. Bovendien vreest Veerle de achterdocht van Wouter nu ze naast excuses voor haar minnaar, er ook voor het moordcomplot moet bedenken.

Bij Wijnants en Co stond de boog eveneens stevig gespannen, zeven maanden geleden. Terwijl de avances van Frederik Lint Eva aan de goede raad van haar zussen herinneren, legt Jean-Claude baas Gerard flink in de watten om zijn kansen op de promotie te verhogen. Hij doet daarbij een poging om Eva uit de race te krijgen. Thuis verzet hij zijn zinnen met scoutsleider Roger. Zijn plagerijen ontaarden wanneer Jean-Claude de Vredegemse politie inschakelt. Agent Kevin (Nico Sturm) gaat samen met zijn collega, agent Danny (Frank Focketyn) op onderzoek uit.

Veerle, Eva en Birgit proberen hun jongste zus Maaike Neuville als Rebekka Goethals tevergeefs buiten het complot te houden. Maar Bekka blaast de klopjacht op de schoonbroer nieuw leven in met wilde plannen die Veerle weer aan het twijfelen zetten. Tot Jean-Claude’s emotionele chantage een brug te ver gaat en de spanning hoog op laait...

Tijd voor een nababbel met de zussen Barbara Sarafian - Eva Goethals, Kristine Van Pellicom - Veerle Goethals, Ruth Becquart - Birgit Goethals, Maaike Neuville - Rebekka Goethals en Inge Paulussen - Goedele Goethals in een hete sauna.

'Clan', iedere maandag om 21.35 uur op VTM.

Clan is een succesvolle fictiereeks voor vtm. De serie wordt geregisseerd door Kaat Beels en Nathalie Basteyns, die eerder ook al de dramedy Jes voor dezelfde zender maakten. De opnames zijn halfweg augustus 2011 gestart en liepen tot eind januari 2012.

De reeks kwam in opspraak toen de moord op Stijn Saelens of Kasteelmoord in de actualiteit kwam. De reeks zou meerdere gelijkenissen vertonen met het voorval.

Sinds de vroege dood van hun beide ouders vormden vijf zussen een hechte clan, tot één van hen, Goedele, plots trouwde en op die manier haar vier zussen in de steek liet. De vier zien echtgenoot Jean-Claude als oorzaak van alle ellende en beramen een plan om hem uit de weg te ruimen.

Hoofdrollen Clan
    Barbara Sarafian - Eva Goethals
    Kristine Van Pellicom - Veerle Goethals
    Ruth Becquart - Birgit Goethals
    Maaike Neuville - Rebekka Goethals
    Inge Paulussen - Goedele Goethals
    Dirk Roofthooft - Jean-Claude Delcorps
    Geert Van Rampelberg - Mathias Dewitt
    Robbie Cleiren - Thomas Dewitt

Terugkerende rollen Clan
    Steve Geerts - Boris Engelen
    Mathijs Scheepers - Wouter Cox
    Stefaan Degand - Roger Verspechten
    Gert Winkelmans - Frederik Lint
    Gilda De Bal - Irène
    Jaak Van Assche - Valère Bols
    Tibo Vandenborre - Ben Oostvogels
    Sien Eggers - Hermin 'Min' Delcorps
    Herbert Flack - Gerard Wijnants
    Emilia Florentie - Bloeme Delcorps
    Mona Lahousse - Noortje Cox
    Mano Dewulf - Sander Cox

Gastrollen Clan
    Karel Vingerhoets - Dokter Stevens
    Uwamungo Cornelis - Dirk
    Hans De Munter - Meneer Custermans
    Peter Bernaerts - Veilingmeester
    Marcel Van Brussel - Theo
    Staf Coppens - Wesley
    David Dermez
    Ivan Pecnik
    Bernard Van Hecke
    Felix Maesschalck
    Nico Sturm - Politieman
    Frank Focketyn - Politieman
    Jan Hammenecker - Politieinspecteur

Maaike Neuville speelt rol in erotische internationale film

Maaike Neuville gaat samenwerken met de Britse regisseur Peter Greenaway. Die man staat vooral bekend voor zijn expliciete vertoning van naaktscènes, seks en geweld in zijn films.

Neuville krijgt een rol in de film 'Goltzius and the Pelican'. Het verhaal speelt zich af in 1590 een brengt enkele erotische versies van verhalen uit het Oude Testament tot leven. Neuville speelt de rol van Isodora.

Maaike Neuville in erotische speelfilm van Peter Greenaway

De Vlaamse actrice Maaike Neuville heeft een rol te pakken in de nieuwe film van de Britse regisseur Peter Greenaway (77), meldt Het Laatste Nieuws. Maaike Neuville speelt de rol van Isadora in Greenaways nieuwste film 'Goltzius and The Pelican Company', een film die zich afspeelt in 1590 en erotische versies van verhalen uit het Oude Testament vertelt. Ook acteur-dichter Ramsey Nasr en F. Murray Abraham spelen mee. Eerder speelde Neuvilles Clan-collega Barbara Sarafian al mee in '8 1/2 Women' van Greenaway.

Na Lien Van de Kelder (in 'Nymphomaniac' van Lars Von Trier) krijgt nu dus ook Maaike Neuville een rol in een erotisch getinte naakt film. De Vlaamse top actrice heeft een rol te pakken in de nieuwe film van de Britse regisseur Peter Greenaway (77).
 
Maaike Neuville aan de slag bij Peter Greenaway

Lang geleden dat Peter Greenaway nog eens een volwaardige langspeelfilm draaide.  Maar eindelijk is het weer zover.  De film die de inmiddels 70-jarige Britse regisseur met zijn trouwe Nederlandse producer Kees Kasander de voorbije zomer heeft ingeblikt, heet ‘Goltzius and the Pelican Company’.  Greenaway begon eind juli te draaien in het Kroatische Zagreb.  De film moet het tweede luik worden in zijn trilogie over ‘Hollandse Meesters’, die hij opstartte met ‘Nightwatching’, een film over ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt.  Zijn belangstelling voor de Nederlandse schilderkunst vloeit wellicht voor een deel voort uit het feit dat hij al 15 jaar in Nederland woont.  De acteurs uit zijn nieuwste film hebben veel verschillende nationaliteiten.  Veel Nederlanders, waaronder ook de bij ons heel bekende Ramsey Nasr (voormalig stadsdichter van Antwerpen) en Halina Reijn, maar ook enkele Belgen of beter gezegd Vlamingen : Hendrik Aerts en Maaike Neuville.

De grootste naam in de cast is die van F. Murray Abraham.  Ook enkele Italiaanse sterren, zoals Guilio Berruti, Flavio Parenti en Vincent Riotta.  Maaike Neuville speelt de rol van Isodora en Hendrik Aerts is Strachey.  Hendrik Aerts is een Belgische acteur/regisseur, afkomstig uit Rijkevorsel, die theater studeerde in Nederland.  En daarna is hij bij onze Noorderburen blijven hangen.  Maar hij komt nog geregeld terug en duikt af en toe op in gastrolletjes in Vlaamse series.

Het verhaal van de film speelt zich af in 1590.  We treffen Hendrik Goltzius (Ramsey Nasr) aan in een kasteel langs de Rijn waar hij bij de Graaf van Elzas  (F. Murray Abraham)  financiële steun gaat vragen voor de aankoop van een dure drukpers die hem in staat moet stellen om erotische versies van de verhalen uit het Oude Testament te drukken.  Om de graaf helemaal te winnen voor zijn plannen, stelt Goltzius hem voor de blote illustraties die hij wenst te drukken met levende acteurs, actrices en naakte vrouwen borsten op te voeren aan zijn hof, wat een hoop naaktscènes tot gevolg heeft.

De 36-jarige Halina Reijn speelt in het drama van Greenaway naast Maaike Neuville de rol van Portia,   een zestiende-eeuwse actrice die in de toneelgroep van de graaf zit. “Ze voeren allerlei toneelstukken op over seksualiteit en geweld en de grote thema’s van het leven.”  Halina Reijn is een schitterende actrice, maar mogelijks nog een betere schrijfster.  Wekelijks heeft ze een hilarische column ‘De Muze’ in de weekendbijlage van ‘De Morgen’.Geen opmerkingen:

Een reactie posten