zaterdag 19 januari 2013

Maaike Neuville in nieuwe VTM fictiereeks 'Clan' met Barbara Sarafian, Kristine Van Pellicom, Inge Paulussen en Ruth Becquart

Maaike Neuville in nieuwe VTM fictiereeks 'Clan' met Barbara Sarafian, Kristine Van Pellicom, Inge Paulussen en Ruth Becquart

Vier zussen staan in de nieuwe fictiereeks 'Clan' te trappelen om de man van hun vijfde zus te vermoorden. De reeks is in 2012 op VTM te zien met toppers als Barbara Sarafian, Maaike Neuville en Kristine Van pellicom.
In 2012 dompelt de serie Clan u onder in het leven van de zussen Goethals, vier vrouwen die sinds de vroege dood van hun ouders een echte 'clan' vormen. Eigenlijk is er nog een vijfde zus, Goedele, maar die leeft sinds haar huwelijk op zichzelf. De vier zussen pikken dat niet en willen wraak nemen op de man die verantwoordelijk is voor de verwaterde band met Goedele: haar man Jean-Claude. Ze willen hun schoonbroer uit de weg ruimen. Zo creatief als ze zijn met hun plannen, zo slordig zijn ze met de uitvoering.
Clan wordt opgenomen in Brasschaat. De dramareeks verzamelt een pak toppers. Inge Paulussen, ooit de assistente van commissaris Witse, speelt Goedele en is getrouwd met de onhebbelijke Jean-Claude, gespeeld door Dirk Roofthooft. 'Goedele is 39 en heeft zich gesetteld', zegt Paulussen. 'Ze weet niets van de moordplannen.'
De vier moorddadige zussen worden gespeeld door 'topwijven'. Barbara Sarafian speelt Eva Goethals, de oudste en de moederkloek. Maaike Neuville is Rebekka, de jongste en het sexy lingeriemodel. Ruth Becquart, enkel bekend van gastrollen in De Ronde en De Rodenburgs, speelt Birgit. Dat is de meest bizarre van de vier: ze was kampioene in het kruisboogschieten en moest haar sportcarrière opgeven toen ze haar rechteroog verloor in een ongeval. Kristine Van pellicom, bekend van De parelvissers en Oud België en binnenkort in de Eén-reeks Rang 1 te zien, speelt verpleegster Veerle.
Alle actrices lijken perfect gekozen voor hun rol, maar Kristine Van pellicom zit wel héél erg op haar plaats: zij heeft in het echte leven ook vier zussen. 'Eentje is lerares Frans, een werkt voor het Instituut van Ontwikkelingsbeleid en -beheer, de derde werkt aan de universiteit UIA, de vierde is huisvrouw. Ik las het scenario van deze reeks en dacht: ik hoop zó hard dat ik dit mag spelen. Mijn zussen vonden het fantastisch toen ze hoorden dat ik dit ging doen. Het is fantastisch om met al die vrouwen op de set te staan. We moesten een beetje op elkaar lijken, fysiek en qua spel. Barbara Sarafian en Maaike Neuville zijn een kop kleiner dan ik, maar dat is niet erg: ik heb ook een zus die veel groter is.'
Naast Dirk Roofthooft zijn er nog twee belangrijke hoofdrollen voor mannen weggelegd: Geert Van Rampelberg en Robbie Cleiren spelen twee broers die de dood van Jean-Claude Delcorps - we weten nu al dat de man eraan gaat - onderzoeken. De man had een levensverzekering en de broers hebben vragen bij de dood van hun klant.
De opnames van Clan lopen tot eind januari. De regie is in handen van twee vrouwen, Kaat Beels en Nathalie Basteyns. De plot is ook bedacht door een vrouw: Malin-Sarah Gozin, een jong talent. Wanneer in 2012 de reeks precies op het scherm komt, is nog niet bekend.
Onlangs heeft VTM haar nieuwe prestigeproject voor 2012 voorgesteld. ‘Clan' wordt een tiendelige fictiereeks die draait rond vier zussen die hun onhebbelijke schoonbroer willen vermoorden. De hoofdrollen worden vertolkt door onder meer Barbara Sarafian, Maaike Neuville en Dirk Roofthooft. Het is de eerste VTM-reeks sinds ‘Matroesjka's 2' die financiële steun krijgt van het Vlaams Audiovisueel Fonds.
In ‘Clan' volgt de kijker tien afleveringen lang het leven van Eva, Veerle, Birgit en Rebekka Goethals. Vier zussen die sinds de vroege dood van hun ouders een echte ‘clan' vormen. De vijfde zus, Goedele, leeft sinds haar huwelijk in de schaduw van haar man Jean-Claude en heeft de banden met haar zussen zo goed als doorgeknipt. De vier zussen pikken dit niet, en beramen samen de moord op hun schoonbroer. Al loopt niet alles volgens plan. De zussen worden dan ook nog eens op de hielen gezeten door twee verzekeringsagenten die het plotse overlijden van Jean-Claude -we mogen al weten dat de man effectief het loodje legt- onderzoeken.
De vijf zussen worden in de reeks vertolkt door Barbara Sarafian, Kristine Van Pellicom, Maaike Neuville, Inge Paulussen en Ruth Becquart. Dirk Roofthooft geeft gestalte aan Jean-Claude, en Geert Van Rampelberg en Robbie Cleiren vertolken de twee verzekeringsagenten. Maaike Neuville , die gestalte geeft aan de jongste zus, moest niet lang twijfelen over haar medewerking: "Ik was meteen verkocht. De opzet was duidelijk en de synopsis op zich was al aantrekkelijk genoeg."
Naast de acteurs was er op voorstelling ook veel lof voor scenariste Malin-Sarah Gozin. Zij levert met ‘Clan' haar eerste fictiereeks af. "Ik was eventjes van mijn melk na al die complimentjes," zegt ze. "Ik ben ontzettend blij met de uitwerking van het scenario. Het leuke is dat ik ook als showrunner op het project zit en zo het hele proces mee kan opvolgen. Het is echt fascinerend om te zien hoe de personages nu tot leven komen. We hebben echt een droomcast kunnen verzamelen."
De regie van ‘Clan' met Maaike Neuville is in handen van het regisseursduo Kaat Beels en Nathalie Basteyns (‘Jes'). De opnames vinden plaats in Brasschaat, in de reeks omgedoopt tot het fictieve dorp Vredegem, en zijn momenteel nog volop aan de gang. De reeks zelf wordt in 2012 op het scherm verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten